ΤΟ CLUB ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ


ΕΠΙΚΑΙΡΑ

2012-02-06 16:05

 

ΑΚΙΝΗΤΑ: Ποιες περιοχές ευνοεί η κρίση

Χιλιάδες διαμερίσματα σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας όπως τα Πατήσια και η Κυψέλη, που μέχρι πρόσφατα ...
ενοικιάζονταν κυρίως σε αλλοδαπούς, βρίσκονται σήμερα στα αζήτητα. 

Την ίδια τύχη έχουν και εκατοντάδες διαμερίσματα σε ακριβές συνοικίες της Αττικής, τα οποία εγκαταλείπονται από τους ενοικιαστές οι οποίοι μετακομίζουν σε φθηνότερα. Τα στοιχεία των κτηματομεσιτικών γραφείων επιβεβαιώνονται και από πρόσφατη έρευνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ). 

Σύμφωνα με την έρευνα, το 94% των ιδιοκτητών υπέστη μείωση εισοδημάτων την τελευταία διετία είτε επειδή έμειναν κενά τα ακίνητα που μίσθωναν, είτε γιατί έκαναν μειώσεις ενοικίων οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις (άνω του 60%) κυμαίνονται μεταξύ 20% και 30%. 

Σε συνοικίες του δήμου Αθηναίων τα διαμερίσματα παραμένουν ξενοίκιαστα εδώ και έναν χρόνο, παρά το γεγονός πως οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά σχεδόν 20% - 25%. Για παράδειγμα, διάρι στην Κυψέλη που ενοικιαζόταν 380 ευρώ εδώ και έξι μήνες είναι ξενοίκιαστο, αν και ο ιδιοκτήτης έχει κατεβάσει την τιμή στα 300 ευρώ. 

Επί δέκα μήνες είναι ξενοίκιαστο διάρι στην Πλατεία Κολιάτσου, στο οποίο ο ιδιοκτήτης έχει κατεβάσει την τιμή στα 250 ευρώ. 

Διαμέρισμα στα Άνω Πατήσια παραμένει κλειστό επί 13 μήνες και ο ιδιοκτήτης πιέζει για αλλαγή του κανονισμού στην πολυκατοικία προκειμένου να αξιοποιηθεί ως επαγγελματική στέγη.



 

—————

Πίσω